Zoals ik al had gemeld mogen Jip en Joris vanaf 19 maart naar buiten en ze vinden het heerlijk. Ze zijn erg nieuwsgierig en gaan dus buiten ook op onderzoek. Ik krijg een nieuwe buurman, die momenteel druk aan het verbouwen is. Jip en Joris zijn al regelmatig een kijkje gaan nemen. De nieuwe buurman weet dat nu en kijk bij het afsluiten nog even of er geen katten in zijn huis zijn. Via de schutting kunnen ze op het dak van het schuurtje komen en dan kunnen ze een heel eind via de daken van de schuurtjes naar andere tuinen lopen. Soms zie ik dat ze wel 6 à 8 tuintjes verder zijn. Ze komen gelukkig steeds terug.

 

Nu het weer beter is zit ik ook regelmatig in de tuin en dan komen ze gezellig bij me liggen.

 

Als ik rond 16.30 uur uit mijn werk kom mogen ze altijd even naar buiten. Meestal komen ze rond 18 uur weer binnen. Afgelopen donderdag kwam Jip niet terug. Joris was binnen. Ik had hem al geborsteld en een kattensnoepje gegeven, maar Jip was nergens te zien. Ik ben toen zelf gaan eten.

 

Tegen 19.30 uur ging ik me zorgen maken. Ik ben toen in de brandgang achter de huizen gaan kijken en heb haar naam geroepen. Ook ben ik op straat gaan kijken. Na ca. 45 minuten had ik Jip nog niet gezien. Ik moest om 20.20 uur met de fiets naar een jazzconcert in Voorburg. Toen ik terug kwam, was Jip nog steeds in geen velden of wegen te zien. Ik heb nog even rondgekeken, maar niets. Ik dacht ze zit vast ergens opgesloten. Ze gaan overal naar binnen omdat ze zo nieuwsgierig zijn. Ik ben uiteindelijk maar naar bed gegaan en met Joris op het voeteneind ben ik toch in slaap gevallen. Rond 2 uur werd ik wakker van Joris, die rechtop ging zitten en toen hoorde ik zacht miauwen bij mijn slaapkamerraam En gelukkig daar zat Jip. Ze wist precies waar ze zich moest melden. Het raam stond op een kier, maar daar kan geen kat doorheen, dus moest ik het raam opendoen. Jip kwam vervolgens heel rustig binnenwandelen en keek alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat ze zo laat thuis kwam. Ik was natuurlijk ontzettend blij en heb haar een stevige knuffel gegeven. Daarna zijn we alle drie weer in een diepe slaap gevallen.

 

Vrijdagmiddag mochten ze toch weer naar buiten. Ik kan tenslotte in de zomer niet alle ramen en deuren dicht houden. Jip was kennelijk toch nog een beetje onder de indruk van haar avontuur, want het hele weekend is ze niet erg ver van huis geweest en kwam ze ook steeds na een half uurtje weer terug om te kijken of ik er nog was. Één ding is zeker ‘ze weet prima de weg terug naar mijn huis’.

 

In huis spelen ze veel met muisjes en balletjes of rennen achter elkaar door het huis. Door al deze beweging zijn ze beide al een kilo afgevallen. Ze zijn nu mooi op gewicht en ik ga er voor zorgen dat ze zo mooi slank blijven.

 

Jip en Joris zijn dol op mensen en dat is erg leuk. Ze gaan spontaan bij mijn bezoek op schoot zitten en bijna iedereen vindt dat erg gezellig. Afgelopen zaterdag had ik vrienden te eten, die zelf ook katten hebben en er ook dol op zijn. Het bezoek ging met ze spelen, dus dat vonden Jip en Joris geweldig. Na het eten gingen ze gezellig bij het bezoek op schoot liggen.

 

Het zijn geweldige katten en ik geniet elke dag van ze. Volgens mij hebben Jip en Joris het ook ontzettend naar hun zin bij mij. Als ze niet spelen of buiten zijn, dan liggen ze heel ontspannen te slapen.

 

 

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Zie voor de actuele openingstijden van de winkel de homepage.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

 

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag