Boekentips

Heeft u zelf een leuk boek gelezen? Mail het mij.

De Kat die geen Brokjes lust

De Kat die geen Brokjes lust

Een stripverhaal door Odrade over de nachtelijke avonturen van een ondernemende kater. Hij wordt thuis verwend met kattenbrokjes, maar wat hij eigenlijk wil is: vlees. Daarom gaat hij ‘s nachts op stap en beleeft dan allerlei avonturen, tussen droom en werkelijkheid. En zijn bazinnetje vermoedt niets. Het boek bevat elf verhalen van telkens vier pagina’s.

Het album is een uitgave van Dark Dragon Books, en kost € 18,95. Een fraai cadeau voor de stripofielen onder kattenliefhebbers!

Zie voor meer informatie www.darkdragonbooks.com

Dag poes!

Dag poes!

Een prachtig boek over onze favoriete huisgenoot. Illustrator Mies van Hout heeft 20 portretten gemaakt, waarin het eigenzinnige karakter van poezen op liefdevolle wijze in beeld is gebracht. Bette Westra, Hans en Monique Hagen, Koos Meinderts en Sjoerd Kuyper schreven er toepasselijke poezenpoëzie bij.

‘Dag Poes!’ is een boek voor kattenliefhebbers van alle leeftijden; iedereen zal er met veel plezier in lezen en kijken. Het is uitgegeven door Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren uit Hoorn en kost € 16,50.

Zie voor meer informatie www.uitgeverijhooglandvanklaveren.nl

Als katten mediteren, Auteur: David Baird

Als katten mediteren, Auteur: David Baird

€ 11,50 (ISBN 90 453 0114 8)

De weloverwogen kalmte en serene schoonheid van katten komt het beste tot uitdrukking als zij mediteren. Dit prachtige boekje toont hun onweerstaanbare gedachten en bijbehorende elegante houdingen: van de rode kater die zijn koninkrijk overziet tot de zilveren cyperse kat die geduldig bij het muizenhol wacht.

Napoleon, Auteur: Jacques Vriens

Napoleon, Auteur: Jacques Vriens

€ 10,99 (In de boekhandel)

Napoleon is de sterkste, de stoerste kater van de hele buurt en heeft Houtduif, Zeurkonijn en Tuttige Tekkel goed onder de duim.  Maar dan nemen de mensen een katertje in huis: Brammetje! En het kleine rode mormel wil dolgraag spelen. Dat zal Napoleon hem wel eens afleren.

Schattig boekje met prachtige tekeningen. Ook om cadeau te doen aan een poezenliefhebber.

Het grote boek van de poezenkrant

Het grote boek van de poezenkrant

Al 30 jaar lang wordt De Poezenkrant, gemaakt door ‘directeur’ P. Schreuders, uitgebracht. In ‘Het Grote Boek van De Poezenkrant’ staat een selectie uit 30 jaar Poezenkrant. (387 bladzijden)

 

Prijs: € 34,50

ISBN: 906005525X

Verkrijgbaar bij: bij de betere boekhandel.

Poezenkrant site

Wat uw kat u vertelt, Auteur: Vicky Halls

Wat uw kat u vertelt, Auteur: Vicky Halls

Prijs: €16,95, Paperback, 272 blz., ISBN: 9022544516

Krabt uw kat de krullen van de trap? Of doet hij zijn behoefte buiten de kattenbak?

Is uw poes zich de laatste tijd ineens anders gaan gedragen – is zij teruggetrokken of doet zij agressief tegen u of een ander lid van het gezin?

Of misschien wilt u alleen maar beter kunnen begrijpen wat er in uw kat omgaat?

In Wat uw kat u vertelt helpt de bekende deskundige Vicky Halls kattenbazen en -bazinnen te achterhalen wat de oorzaak is van het gedrag van hun kat. En daarnaast biedt ze een heldere stap-voor-stap aanpak van problemen. Ze beschrijft boeiende gevallen uit zowel haar privé-leven als uit haar praktijk. Elke case is zowel informatief als onderhoudend en zal kattenbezitters ongetwijfeld een beter begrip geven van wat hun kat wil en nodig heeft.

Niemand die een of meer katten heeft, mag dit boek missen!

De grote kattelogus, Auteur: Jos Brink

De grote kattelogus, Auteur: Jos Brink

Korte verhalen waarin de bekende auteur vertelt over de drie katten die een belangrijk deel van zijn leven innemen. Katten . Gebonden. ISBN: 90-242-7353-6.

 

 

Allochtone Viervoeters

Allochtone Viervoeters

Allochtone Viervoeters, een boek waarvan de opbrengst deels naar de stichting No Kill gaat en deels naar diverse opvangcentra in oa Israel, Polen, Portugal enz., zie ook de site.

Het boek bevat adviezen voor mensen die een hond of kat willen adopteren, informatie over de situatie van zwerfdieren in de wereld en 60 verhalen van honden en katten die in Nederland en Belgie een nieuw huis vonden.

Het boek wordt uitgegeven door Leonon Uitgeverij en komt medio mei 2008 in de boekhandel,  17,95, ISBN nummer 978 907 150 1197.

 

Met fluwelen pootjes

Met fluwelen pootjes

Hoe een bibliotheekkat de harten van een heel dorp veroverde.

€ 18,95

ISBN 9789049200060

ISBN10 9049200060, te koop bij diverse boekenwinkels en tweedehands bij Bolcom.nl

Kleine kattengids

Kleine kattengids

De beste adviezen van De Poezenboot

Deze gids is het eerste kattenboek dat uitgaat van het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoeftes van de kat. Het bevat talloze praktische tips, wetenswaardigheden en vooral verrassende nieuwe informatie over katten. Veel katteneigenaren weten bijvoorbeeld niet dat katten wel 6 à 8 uur per dag jagen, 15 à 20 keer per dag eten en liever op een andere plek drinken dan waar hun eten staat.

Een kat, wat voor dier is dat eigenlijk? Hoe leeft hij in de natuur? En hoe kun je je huistijger, ver van de natuur, tóch een gelukkig leven geven? Hoe zorg je ervoor dat een kat zich op een nieuw adres thuis gaat voelen? En hoe laat je katten op een katse manier aan elkaar wennen? Welke specifieke behoeftes hebben kittens en oudere katten? Wat kun je doen als je kat ongewenst gedrag vertoont, zoals dingen kapot krabben of in huis plassen of sproeien?

Op al dit soort vragen – en nog veel meer – geeft dit boek heldere, eenvoudige en vooral katvriendelijke antwoorden. Alle informatie is gebaseerd op het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoeftes van de huiskat, op wetenschappelijk onderzoek en niet te vergeten op veel liefde en respect voor deze prachtige dieren. Iedere kattenliefhebber kan met dit boek aan de slag: van mensen die hun eerste kat(ten) nemen, tot mensen die ze al jaren hebben.

Begrijp Ik Mijn Kat?

Begrijp Ik Mijn Kat?

Gids Voor Een Betere Communicatie Met Uw Huisdier

Auteur: Nicky Gootjes & Sonja van Den Ende

Met behulp van dit boek leert u kattengedrag te herkennen en te begrijpen. Tevens laat het boek u inzien wat de behoeften zijn van een kat. Duidelijke foto's met toelichting geven u een kijkje in de wereld van de kat. De vele foto's geven u alle tijd om gedrag, dat in de werkelijkheid vaak (te) snel gaat, goed te bekijken.

 

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Zie voor de actuele openingstijden van de winkel de homepage.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

 

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag