Boekentips

Heeft u zelf een leuk boek gelezen? Mail het mij.

Spinnende Wondertjes

Steun Kattenzorg met ‘Strikverhalen’

Steun Kattenzorg met ‘Strikverhalen’

  

Het boek ‘Strikverhalen’, een bundel met 25 grappige en spannende verhalen van schrijfster Sylvia Vermont, is nu te koop in onze winkel. Het kost € 14,95, waarvan € 3 voor Kattenzorg is bestemd. 
Dus .... wie een leuk cadeautje zoekt: spoed u naar het Copernicusplein 11 in Den Haag! Bestellen kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er komt dan wel € 3 aan portokosten bij.

 

Als katten mediteren, Auteur: David Baird

Als katten mediteren, Auteur: David Baird

€ 11,50 (ISBN 90 453 0114 8)

De weloverwogen kalmte en serene schoonheid van katten komt het beste tot uitdrukking als zij mediteren. Dit prachtige boekje toont hun onweerstaanbare gedachten en bijbehorende elegante houdingen: van de rode kater die zijn koninkrijk overziet tot de zilveren cyperse kat die geduldig bij het muizenhol wacht.

De kat die in de penarie zat, Auteur: Lilian Jackson Braun

De kat die in de penarie zat, Auteur: Lilian Jackson Braun

€ 7,95 Bruna.

Een leuk boek, zelfs al je niet van katten houdt. om in een keer uit te lezen.

Verslaggever Jim Qwilleran is uitgenodigd om te komen logeren in de Nutcracker Inn in Black Creek. Samen met zijn Siamezen Koko en Yum Yum verblijft hij hier een weekje. Aan het eind van deze week zal er een groot feest plaatsvinden waar allerlei kleurrijke mensen op af zullen komen. Maar er blijkt een schaduw over de Nutcracker Inn te hangen. Er gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Als er dan plots een lichaam voorbijdrijft in de rivier, gaat Jim samen met Koko en Yum Yum op onderzoek uit.

Napoleon, Auteur: Jacques Vriens

Napoleon, Auteur: Jacques Vriens

€ 10,99 (In de boekhandel)

Napoleon is de sterkste, de stoerste kater van de hele buurt en heeft Houtduif, Zeurkonijn en Tuttige Tekkel goed onder de duim.  Maar dan nemen de mensen een katertje in huis: Brammetje! En het kleine rode mormel wil dolgraag spelen. Dat zal Napoleon hem wel eens afleren.

Schattig boekje met prachtige tekeningen. Ook om cadeau te doen aan een poezenliefhebber.

Jennie, Auteur: Paul Gallico

Jennie, Auteur: Paul Gallico

Uitgever/Reeks Meulenhoff

Jennie is het verhaal van het achtjarig jongetje Peter, dat 'ernaar verlangd had een poes te hebben zolang hij zich kon herinneren, en dat was al lang, van zijn vierde jaar af". Aan de wandel met zijn Schotse kinderjuffrouw, is hij plotseling de straat op gehold om in het plantsoentje te komen waar een cyperse poes zich in de zon had zitten warmen alleen omdat hij haar in zijn armen had willen nemen.

Dan gebeurt het ongeluk: Peter wordt door een auto aangerenden, verliest het bewustzijn. En het leven en de avonturen van een straatkat worden de droom van een klein jongetje.

De Gouden kat, Auteur: Gabriel King

De Gouden kat, Auteur: Gabriel King

Uitgever/Reeks Luitingh-Sijthoff (ISBN 9024534917)

Op een zonovergoten landtong bij Tintagel genieten de Koning en de Koningin van hun drie jonge poezenkinderen. Wie van hen is de Gouden Kat?

Waarom zijn er plotseling twee poesjes spoorloos verdwenen? Raadsels alom.

In een onderzoekscentrum wordt de kat die Dier X heet, in zijn mistige dromen belaagd door een mysterieuze kracht.

Ondertussen raakt in een ander werelddeel de woeste kat Sealink verstrikt in een samenzwering die het natuurlijk evenwicht op aarde bedreigt. En op het verlaten knooppunt van wilde wegen luistert Tips naar een akelig bekend gejank dat van verre de stoffige stilte verstoort...

De wilde wegen, Auteur: Gabriel King

De wilde wegen, Auteur: Gabriel King

De jonge Tips verlaat zijn tamme leven en stort zich in het avontuur. Hij gaat de wilde wegen op, de eeuwenoude dierlijke snelpaden die onze wereld bijeenhouden. Waar zijn de Koning en de Koningin? Bestaat Tintagel? Is de Gouden Kat meer dan een legende? Op zijn geheimzinnige zoektocht wordt Tips bijgestaan door vrienden van allerlei slag. Het wemelt van gevaren...Onverschrokken probeert hij zijn opdracht te volvoeren.

Het grote boek van de poezenkrant

Het grote boek van de poezenkrant

Al 30 jaar lang wordt De Poezenkrant, gemaakt door ‘directeur’ P. Schreuders, uitgebracht. In ‘Het Grote Boek van De Poezenkrant’ staat een selectie uit 30 jaar Poezenkrant. (387 bladzijden)

 

Prijs: € 34,50

ISBN: 906005525X

Verkrijgbaar bij: bij de betere boekhandel.

Poezenkrant site

Wat uw kat u vertelt, Auteur: Vicky Halls

Wat uw kat u vertelt, Auteur: Vicky Halls

Prijs: €16,95, Paperback, 272 blz., ISBN: 9022544516

Krabt uw kat de krullen van de trap? Of doet hij zijn behoefte buiten de kattenbak?

Is uw poes zich de laatste tijd ineens anders gaan gedragen – is zij teruggetrokken of doet zij agressief tegen u of een ander lid van het gezin?

Of misschien wilt u alleen maar beter kunnen begrijpen wat er in uw kat omgaat?

In Wat uw kat u vertelt helpt de bekende deskundige Vicky Halls kattenbazen en -bazinnen te achterhalen wat de oorzaak is van het gedrag van hun kat. En daarnaast biedt ze een heldere stap-voor-stap aanpak van problemen. Ze beschrijft boeiende gevallen uit zowel haar privé-leven als uit haar praktijk. Elke case is zowel informatief als onderhoudend en zal kattenbezitters ongetwijfeld een beter begrip geven van wat hun kat wil en nodig heeft.

Niemand die een of meer katten heeft, mag dit boek missen!

Katten en Koningen, auteur Clare de Vries

Katten en Koningen, auteur Clare de Vries

Clare de Vries,reist door Birma en Thailand. Haar doel is het vinden van een nieuwe reis- en levenspartner in de vorm van de perfecte kat. Tijdens haar queeste ontmoet Clare de meest uiteenlopende mensen.

 

 

De grote kattelogus, Auteur: Jos Brink

De grote kattelogus, Auteur: Jos Brink

Korte verhalen waarin de bekende auteur vertelt over de drie katten die een belangrijk deel van zijn leven innemen. Katten . Gebonden. ISBN: 90-242-7353-6.

 

 

Allochtone Viervoeters

Allochtone Viervoeters

Allochtone Viervoeters, een boek waarvan de opbrengst deels naar de stichting No Kill gaat en deels naar diverse opvangcentra in oa Israel, Polen, Portugal enz., zie ook de site.

Het boek bevat adviezen voor mensen die een hond of kat willen adopteren, informatie over de situatie van zwerfdieren in de wereld en 60 verhalen van honden en katten die in Nederland en Belgie een nieuw huis vonden.

Het boek wordt uitgegeven door Leonon Uitgeverij en komt medio mei 2008 in de boekhandel,  17,95, ISBN nummer 978 907 150 1197.

 

Met fluwelen pootjes

Met fluwelen pootjes

Hoe een bibliotheekkat de harten van een heel dorp veroverde.

€ 18,95

ISBN 9789049200060

ISBN10 9049200060, te koop bij diverse boekenwinkels en tweedehands bij Bolcom.nl

Kleine kattengids

Kleine kattengids

De beste adviezen van De Poezenboot

Deze gids is het eerste kattenboek dat uitgaat van het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoeftes van de kat. Het bevat talloze praktische tips, wetenswaardigheden en vooral verrassende nieuwe informatie over katten. Veel katteneigenaren weten bijvoorbeeld niet dat katten wel 6 à 8 uur per dag jagen, 15 à 20 keer per dag eten en liever op een andere plek drinken dan waar hun eten staat.

Een kat, wat voor dier is dat eigenlijk? Hoe leeft hij in de natuur? En hoe kun je je huistijger, ver van de natuur, tóch een gelukkig leven geven? Hoe zorg je ervoor dat een kat zich op een nieuw adres thuis gaat voelen? En hoe laat je katten op een katse manier aan elkaar wennen? Welke specifieke behoeftes hebben kittens en oudere katten? Wat kun je doen als je kat ongewenst gedrag vertoont, zoals dingen kapot krabben of in huis plassen of sproeien?

Op al dit soort vragen – en nog veel meer – geeft dit boek heldere, eenvoudige en vooral katvriendelijke antwoorden. Alle informatie is gebaseerd op het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoeftes van de huiskat, op wetenschappelijk onderzoek en niet te vergeten op veel liefde en respect voor deze prachtige dieren. Iedere kattenliefhebber kan met dit boek aan de slag: van mensen die hun eerste kat(ten) nemen, tot mensen die ze al jaren hebben.

Begrijp Ik Mijn Kat?

Begrijp Ik Mijn Kat?

Gids Voor Een Betere Communicatie Met Uw Huisdier

Auteur: Nicky Gootjes & Sonja van Den Ende

Met behulp van dit boek leert u kattengedrag te herkennen en te begrijpen. Tevens laat het boek u inzien wat de behoeften zijn van een kat. Duidelijke foto's met toelichting geven u een kijkje in de wereld van de kat. De vele foto's geven u alle tijd om gedrag, dat in de werkelijkheid vaak (te) snel gaat, goed te bekijken.

 

Kraampjes

  • za, 2 dec 2017, 11:00 - 16:00
    Onderwatershof
  • do, 14 dec 2017, 10:30 - 16:00
    Bosch en Duin

Kat zoekt huis

Iggy

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag