U kunt ook reageren wanneer u zelf niet in de genoemde wijken woont.

Heeft u interesse in dit soort vrijwilligerswerk? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Vakantiedienst van Kattenzorg is de grootste afdeling van de vereniging. Voor veel katteneigenaren is het zelfs reden nummer één om lid te worden. De ruim 400 vrijwilligers van de Vakantiedienst zijn actief in Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Westland, Wassenaar en Zoetermeer.

Het coördineren van de aanvragen is het werk van een team van zo’n 25 vrijwilligers die ieder een bepaalde gemeente of een wijk voor hun rekening nemen. Zij noteren de aanvragen en koppelen vervolgens de katteneigenaren aan een vrijwilliger bij hen in de buurt. De coördinator controleert ook of men lid is van Kattenzorg en of de ledenbijdrage voor het lopende jaar is betaald. Elk kwartaal maakt de wijkcoördinator een overzicht van alle aanvragen; een internetaansluiting is dus wel nodig. De wijkcoördinator bezoekt kandidaat-verzorgers om te zien of zij geschikt zijn voor het verzorgen van andermans katten. Aan de coördinator wordt voor de bemiddeling tussen katteneigenaar en verzorger een bescheiden onkostenvergoeding gegeven.

De voorwaarden die Kattenzorg stelt zijn dat u minimaal 18 jaar bent en lid bent/wordt van de vereniging.

Videoserie ter ere van het 60-jarig bestaan van de Vereniging Kattenzorg Den Haag

Deze Videoserie is ter ere van het 60-jarig bestaan van de Vereniging Kattenzorg Den Haag, met zo'n 4.000 leden de grootste kattenwelzijnsvereniging van Nederland. Ongeveer 400 vrijwilligers zetten zich in voor het welzijn van katten in de regio Haaglanden. Over wat zij allemaal doen gaat deze serie.

Kat zoekt huis

Kittens

Kittens

Soms zijn er bij de opvang van Kattenzorg ook kittens die een nieuw huis zoeken. De jongere kittens worden het liefst geplaatst per twee of meer of in een huis waar al een andere kat woont, zodat ze goed van elkaar kunnen leren hoe ze ‘kat’ moeten zijn.

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Zie voor de actuele openingstijden van de winkel de homepage.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Fahrenheitstraat) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

 

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag