Kat zoekt huis

Er zitten veel katten in de opvang. Het is een komen maar gelukkig ook een gaan, waardoor we ze niet allemaal op de site kunnen zetten. Het zijn lieve, wat oudere katten maar soms ook kittens. Voor alle ‘Kattenzorgkatten’ geldt dat er de eerste tijd de mogelijkheid is om de kat terug te brengen als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat. Dit uiteraard na telefonisch overleg.

Ziet u niet meteen de liefde van uw leven, bel dan tussen 16.00 tot 18.00 uur naar Opvang Vereniging Kattenzorg. De opvang is voor informatie over onderstaande Kattenzorgkatten en eventueel afstand doen van katten op werkdagen bereikbaar van 16.00 tot 18.00 uur via tel.nr. 070-3614177.  Bel even voor een afspraak. Blijf vooral ons bezoeken en steunen.

Wat betekent een kat van Kattenzorg nu precies? Lees ook meer over ons Adoptieplan.

‘Lola’

‘Lola’

GEPLAATST

lapjespoes, geb. 6-10-2005

Lola vond in 2012 vanuit de opvang van Kattenzorg een huis waar ze het heel fijn heeft gehad. Helaas overleed haar baasje afgelopen voorjaar, waardoor Lola nu opnieuw in de opvang terecht is gekomen. Ze is een dame op leeftijd maar nog kerngezond. Lola is een schootkat die zo kan genieten dat ze ervan kwijlt! Als ze daarna in slaap, ligt ze soms snurkend bij je. Lola is een binnenkat en hoeft dus niet naar buiten.

‘Pippie’

‘Pippie’

poes, cypers met wit, geb. 1-6-2009

Pippie zoekt een huis zonder andere dieren. Een tuin of ander buiten zou fijn zijn maar wat Pippie het allerbelangrijkste vindt is AANDACHT. Ze vindt alle mensen lief, groot en klein. Pippie krijgt een pilletje voor haar huid maar dat is niet duur en kan gewoon door haar eten. Verder is ze helemaal gezond.

‘Chispa’

‘Chispa’

poes, cyperse lap, geb. 20-6-2011

Chispa, dat ‘vonkje; betekent in het Spaans, is een lieve eigenwijze poes. Zij zoekt een huis met rust en regelmaat zodat ze precies weet waar ze aan toe is. Voor Chispa zoeken we een binnenhuis, het liefst in een flat. De reden daarvoor is dat Chispa wanneer zij vanuit haar eigen huis buurtkatten kan zien, ze haar territorium gaat afbakenen. Ze ervaart dan zo veel stress dat ze geen rust meer kan vinden. Verbazend genoeg doet ze het in de opvang prima tussen de andere katten maar dat heeft duidelijk te maken met het feit dat ze hier niets hoeft te verdedigen of eigen te maken.

‘Hailey’ en haar vriendinnetje ‘Nora’

‘Hailey’ en haar vriendinnetje ‘Nora’

GEPLAATST

‘Hailey’, zwart-witte poes van 8 jaar (geb. 5-5-2011), en haar vriendinnetje ‘Nora’, zwart met een wit befje, van 11 jaar (geb. 1-1-2008),

zoeken samen een nieuw thuis. Deze twee doen alles samen. Waar de een gaat is de ander, ze slapen ook het liefst samen in een mandje. Hailey staat meestal meteen vooraan maar Nora wil ook heel graag aandacht en is de liefste poes die je je kan wensen. Nora heeft wat meer tijd nodig om te wennen aan nieuwe dingen maar samen met Hailey komt ze er wel. Deze twee dametjes vinden het prima om binnen te leven, een tuin is niet noodzakelijk een balkon om af en toe te zonnebaden is genoeg. Omdat Nora een speciaal dieet krijgt eet Hailey dat gezellig mee.

‘Marley’

‘Marley’

kater, cypers met wit, geb. 20-2-2018,

Marley zoekt een huis waar hij naar buiten kan om zijn energie kwijt te raken. Kan hij dat namelijk niet dan gaat hij kattenkwaad uithalen. Omdat Marley soms wat onbesuisd kan zijn zoeken we een huis voor hem zonder kinderen. Andere dieren zijn geen probleem mits zij stevig in hun schoenen staan en niet vies zijn van een beetje stoeien.

‘Divo’

‘Divo’

GEPLAATST

kater, zwart met wit, geb. 12-5-2011,

Divo was heel gelukkig in zijn vorige huis waar hij al sinds zijn kittentijd woonde maar door de slechte gezondheid van zijn eigenaresse kon hij daar niet blijven. Divo heeft tijd nodig om je te leren kennen maar eenmaal in zijn hart gesloten is hij een lieve knuffelkater. Divo is een binnenkat en hoeft dus niet naar buiten.

‘Schooier’

‘Schooier’

GEPLAATST

poes, zwart net wit, half langharig, geb. 5-9-2008

Schooier heeft moeite met drukte en veranderingen. Maar geef je haar rust en regelmaat dan komt ze voor een aai. Ook Schooier is afgestaan in verband met de gezondheid van de eigenaresse. Zij zelf mankeert niets en is en kwieke dame. Voorheen deelde ze haar huis met Divo maar ze vindt hem niet zo leuk dus zoeken we een huis waar ze enig kat mag zijn. Schooier is een binnenkat en hoeft dus niet naar buiten.

Pubers ‘Rocco’ en zijn zusje ‘Siri’

Pubers ‘Rocco’ en zijn zusje ‘Siri’

GEPLAATST

beide wit met een rood ‘petje’, geboren op 19-3-2019,

Siri en Rocco willen graag samen naar hun nieuwe huis. Ze zijn echt dol op elkaar, waar de een gaat, gaat de ander. Dus voor dit stel zoeken we een huis waar ze samen de wereld kunnen gaan ontdekken. Ze zijn beide al ‘geholpen’. Rocco en Siri zijn binnenkatten en hoeven dus niet naar buiten.

Moederpoes ‘Vlekje’ met haar twee kittens

Moederpoes ‘Vlekje’ met haar twee kittens

zwart met wit, geb. 15-5-2018, is samen met haar twee kittens ‘Pipo’ (zwart)en ‘Daisy’ (schildpad) (geb. 16-5-19) naar de opvang gekomen. In haar vorige huis woonden nog meer katten maar Vlekje verdedigde haar kittens zo hevig dat zijzelf en de andere katten geen leven meer hadden. Vlekje trok zich van de stress haar haren uit en de andere katten durfden niet meer naar binnen. De moeilijke beslissing werd genomen om voor Vlekje een ander huis te zoeken. De kittens zijn bijna klaar om op eigen benen te gaan staan. Wanneer dat precies zal zijn weten we niet. De natuur laat zich niet dwingen. Uiteraard wordt Vlekje eerst gesteriliseerd voor zij naar een nieuw huis kan vertrekken. Zij zoekt een huis met tuin.

Moederpoes ‘Minnos’

Moederpoes ‘Minnos’

Geplaatst

zwart met wit, geb. 15-7-2018

Minnos ontsnapte een keer naar buiten en ging aan de boemel. Een prachtig nest van vier kittens was het resultaat. Op 3 juni 2019 werden drie katertjes en een poesje geboren. Minnos is een hele goede moeder en de kittens groeien als kool. Minnos wordt gesteriliseerd voordat zij naar haar nieuwe huis gaat en bovendien zijn de kittens nu nog te klein om ‘op kamers’ te gaan. Minnos is een lieve, binnenkat.

'Sarah'

'Sarah'

poes, cypers-wit, geb. 15-6-2016.

Sarah is een lief en pittig poesje, erg speels en erg knuffelig. Sarah zoekt een huis zonder kleine kinderen waar ze haar energie kwijt kan, een afgeschermde tuin zou fijn zijn. Sarah heeft nu een aantal keer een soort van ‘toeval’ gehad. Ze hoeft geen medicijnen en zijzelf merkt er gelukkig niets van, voor de mensen er omheen is het soms even schrikken. Het zou kunnen verklaren waarom zij soms ook wat onverwacht uit de hoek kan komen en dan een beetje ‘afwezig’ is. Sarah is een lieverd die heel blij zou zijn met een eigen plekje. De opvang is gezellig maar ze heeft wat meer ruimte nodig om haar ding te doen.

'Harvey'

'Harvey'

kater, rood wit,  geb. 2-1-2015,

is als heel klein kitten, zijn oogjes waren net open, gevonden op straat. Is toen met de fles groot gebracht maar jammer genoeg was daar geen andere kat aanwezig. Harvey heeft dus nooit geleerd hoe je ‘kat’ moet zijn. Het gevolg is een kater met  nogal wat ‘bijzonder’ gedrag: hij kan niet goed omgaan met frustratie en kent zijn eigen kracht niet, als hij het ergens niet mee eens is hapt of mept hij en hij is erg energiek. Harvey is al gevorderd in zijn heropvoeding maar we zijn er nog niet. We zoeken dan ook een zeer ervaren kattenmens die bereid is tijd en moeite te steken in deze lieve kater. Want lief is hij zeker ook! *

* Harvey’s plaatsing zal begeleid worden door een kattengedragsdeskundige

Kittens

Kittens

Soms zijn er bij de opvang van Kattenzorg ook kittens die een nieuw huis zoeken. De jongere kittens worden het liefst geplaatst per twee of meer of in een huis waar al een andere kat woont, zodat ze goed van elkaar kunnen leren hoe ze ‘kat’ moeten zijn.

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag