Adoptieplan

Een nieuwe mand vinden is niet voor iedere kat even makkelijk. Sommige katten hebben veel medische zorg nodig of kampen met gedragsproblemen. Speciaal voor die katten heeft Vereniging Kattenzorg een adoptieplan. Onze adoptiekatten wonen bij de opvang. Via een periodieke gift kunt u helpen hen nog een fijn bestaan te bieden.

Wilt u een adoptiekat steunen? Dat kan vanaf 50 euro per jaar. Hoe meld u zich aan?

  • Print het adoptieformulier uit, vul het in en stuur het op naar Vereniging Kattenzorg, Postbus 85686, 2508 CJ Den Haag. U mag het formulier ook scannen en mailen naar adoptie@kattenzorg-denhaag.nl. Geef op het formulier duidelijk aan welke kat(ten) u wilt adopteren of dat u een bijdrage aan alle adoptiekatten wilt doneren.
  • Uiteraard kunt u ook bellen met de opvang via telefoonnummer 070-361 41 77 (maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 16.00 en 18.00 uur).

Onze adoptanten krijgen tweemaal per jaar een verslag toegestuurd over hun adoptiekat.

De volgende katten zijn in ons adoptieplan opgenomen:

Lonzie overleden

Lonzie overleden

Helaas hebben we Lonzie moeten laten inslapen. Lonzie was de ambassadeur van ons Sponsorplan, waarbij men voor 50 euro per jaar een kat in onze opvang kan ‘adopteren’. Lonzie is 14 jaar geworden; dat is behoorlijk oud voor een kat met diabetes. Maar hij was gewoon helemaal ‘op’. We zijn alle donateurs dankbaar dat we dankzij hun hulp zo lang voor Lonzie hebben mogen zorgen. We zullen je heel erg missen Lons: zelfs je gesnurk!

Robin

Robin

Robin is geboren in 2003. Hij kwam al als jonge kat bij Kattenzorg terecht, en bleek stofwisselingsproblemen te hebben. Daarbij kwam dat hij een blaasontsteking kreeg en last heeft van blaasgruis. In de eerste paar maanden was hij daardoor continu onzindelijk.

Met een zindelijkheidstraining en veel geduld ging het gelukkig steeds beter met Robin. Toch plast hij ineens af en toe een paar dagen naast de bak. Waar dat aan ligt, blijft moeilijk te peilen; daarom proberen we alles zoveel mogelijk volgens een vaste structuur te laten verlopen. Ook  valt Robin af en toe heel dwangmatig zijn staart aan; daardoor heeft hij een paar jaar geleden een deel van zijn staart moeten missen. 

Siep

Siep

Siep is geboren in 2007. Toen hij zeven maanden oud was, kwam hij bij de opvang terecht, omdat hij niet goed was gesocialiseerd. Gelukkig konden we snel een nieuw thuis voor hem vinden. Siep bleek echter erg moeilijk in de omgang met mensen. Aanvankelijk was hij alleen schuw, maar de problemen werden steeds erger: Siep ging sproeien, plassen, was niet langer handtam en ging door het lint als je hem wilde aaien. 

Toen hij drie jaar was, besloten zijn vorige eigenaren met pijn in het hart hem terug te brengen naar de opvang. Vanwege Sieps socialisatieproblemen werd hij in het adoptieplan opgenomen en sindsdien proberen we hem het vertrouwen in de mensheid terug te geven. Hoewel het heel langzaam gaat, boekt Siep vooruitgang. Hij plast netjes in zijn bak, eet goed en wil sinds het voorjaar van 2015 zelfs los lopen: een enorme doorbraak!

Poenink

Poenink

Verdrietig nieuws: Kort na Lonzies overlijden moeten we helaas nog een van onze lieve ‘sponsorkatten’ missen: Poenink. Ook al ging het al een tijdje niet zo goed met hem, zijn overlijden kwam toch heel onverwacht. Sinds september waren zijn bloedsuikerwaarden door de pancreatitis (alvleesklierontsteking) heel instabiel, en hij reageerde extreem heftig op insuline. We hadden gehoopt dat hij over deze dip heen zou komen, maar helaas is hij in de nacht van 22/23 november overleden. Poenink is 15 jaar geworden en we zijn er trots op dat we zo lang voor hem hebben mogen zorgen. Dag, lieve Poenink!

Whoopy

Whoopy

Whoopy is geboren in 2006 en kwam als kitten al in de opvang van Kattenzorg terecht. Ze bleek nauwelijks te zijn gesocialiseerd. Begin 2007 werd ze voor het eerst uitgeplaatst, maar dat was geen succes. Whoopy was gestrest, begon overal te plassen en was duidelijk niet gelukkig. Ze werd daarom teruggebracht naar de opvang. Daarna hebben we nog twee keer geprobeerd haar een nieuw thuis te geven, maar die pogingen verliepen helaas hetzelfde: Whoopy trok zich terug en durfde zelfs niet meer te eten of op de kattenbak te gaan zitten – met alle gevolgen van dien. 

Vanwege haar angstige gedrag is ze in het adoptieplan opgenomen. Ze blijft eenkennig, maar lijkt het in de opvang ‘veilig’ te vinden, dus hebben we besloten haar verder leed te besparen.

Sambal

Sambal

Sambal, afgekort Sam, is geboren in oktober 2006 en lijdt net als Poenink aan een pancreatitis. Als gevolg daarvan heeft hij ook diabetes. Hij krijgt tweemaal per dag een insuline-injectie en speciaal dieetvoer. Zijn bloedsuikerwaarden wisselen echter zo sterk, dat we hem heel goed in de gaten moeten houden en soms per injectie moeten bekijken hoeveel insuline hij nodig heeft. Omdat Sambal zo’n intensieve verzorging nodig heeft, is hij in ons adoptieplan opgenomen. Sambal is een kater met pit! Als hij losloopt met andere katten tegelijk, kan hij ineens flink uithalen als hem iets niet zint. En als hij iets niet wil, kun je ook maar beter uit de buurt blijven!

Goed om te weten …

Onze adoptiekatten wonen bij de opvang van Kattenzorg en in principe blijven ze daar de rest van hun leven. Heel soms gebeurt het echter dat we toch een geschikt huis vinden, zodat we een adoptiekat een nieuw mandje kunnen geven. Die beslissing vereist een zorgvuldige afweging, die door de eigenaren van de opvang wordt gemaakt in overleg met het bestuur van Kattenzorg. Mocht uw adoptiekat een nieuw mandje krijgen dan stellen we u daarvan uiteraard op de hoogte. 

 

Kraampjes

  • za, 27 jan 2018, 09:30 - 16:30
    Intratuin, Monsterseweg 129, s-Gravenzande.

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Laatste Nieuws

Speel mee voor Kattenzorg!

 

Facebook

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag