Sponsorplan

Een nieuwe mand vinden is niet voor iedere kat even makkelijk. Sommige katten hebben veel medische zorg nodig of kampen met gedragsproblemen. Speciaal voor die katten heeft Vereniging Kattenzorg een Sponsorplan. Onze sponsorkatten wonen in de opvang. Via een periodieke gift kunt u helpen hen nog een fijn bestaan te bieden.

Wilt u een sponsorkat steunen? Dat kan vanaf 50 euro per jaar. Hoe meldt u zich aan?

  • Print het adoptieformulier uit, vul het in en stuur het op naar Vereniging Kattenzorg, Postbus 85686, 2508 CJ Den Haag. U kunt het formulier ook scannen en mailen naar sponsorplan@kattenzorg-denhaag.nl. Geef op het formulier duidelijk aan welke kat(ten) u wilt sponsoren of dat u een bijdrage aan alle sponsorkatten wilt doneren.
  • Uiteraard kunt u ook bellen met de opvang via telefoonnummer 070-361 41 77 (maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 16.00 en 18.00 uur).

Degenen die een kat sponsoren, krijgen tweemaal per jaar een verslag toegestuurd over hun kat.

 

De volgende katten zijn in ons Sponsorplan opgenomen

 

Aaltje en Dickie

Aaltje en Dickie

Aaltje en Dickie zijn twee zusjes, geboren in 2012. Ze waren nog maar jong toen ze in de opvang terechtkwamen. Al snel bleek dat ze niet goed waren gesocialiseerd. Terwijl hun moeder en nestgenoot­jes gezellig door het huis liepen, lieten zij zich niet aanraken of optillen en dat is zo gebleven.

Aanvankelijk was het idee dat ze langzaam zouden wennen in de opvang zodat ze daarna naar een nieuw thuis zouden kunnen, maar dat is een lange-termijn-project geworden. Na vier jaar in de opvang zijn ze nog steeds erg schrikachtig. Daarbij komt nog dat Dickie een huidallergie heeft, die ondanks speciaal voer en medicatie bij vlagen opspeelt. Een oplossing hiervoor is nog niet gevonden.

Daarom zijn de zusjes in het Sponsorplan opgenomen. De verzorgers proberen ze met alle goede wil te overtuigen van het feit dat mensen niet ‘eng’ zijn, maar Aaltje en Dickie durven dat nog niet zonder meer aan te nemen.

Lana

Lana

Ik ben Lana en ik ben 15 jaar. Ik ben een tijdje geleden in de opvang gekomen toen mijn baasje ziek werd en uiteindelijk overleed. Aanvankelijk was de bedoeling om voor mij een nieuw thuis te vinden, maar dat bleek niet zo makkelijk. Ik ben namelijk al ‘op leeftijd’ en heb ook nog eens diabetes. Ik voel me over het algemeen prima hoor, maar het is wel belangrijk dat ik twee keer per dag op vaste tijden een insuline-injectie krijg. Dat is niet voor iedere katteneigenaar makkelijk te regelen. Vandaar dat ik in het Sponsorplan kon worden opgenomen en zo toch een fijne oude dag heb. Ik woon dus permanent in de opvang van Kattenzorg en vind het daar zo leuk, dat ik hoop hier nog lang te kunnen blijven. Maar dat kan alleen als er genoeg mensen zijn die mij willen sponsoren. Wie weet kan ik op uw steun rekenen?

 

Robin

Robin

Robin is geboren in 2003. Hij kwam al als jonge kat bij Kattenzorg terecht, en bleek stofwisselingsproblemen te hebben. Daarbij kwam dat hij een blaasontsteking kreeg en last heeft van blaasgruis. In de eerste paar maanden was hij daardoor continu onzindelijk en heeft zelfs een penisamputatie moeten ondergaan. Met een zindelijkheidstraining en veel geduld ging het gelukkig steeds beter met Robin. Toch plast hij af en toe ineens een paar dagen naast de bak. Waar dat aan ligt, blijft moeilijk te peilen; daarom proberen we alles zoveel mogelijk volgens een vaste structuur te laten verlopen. Ook valt Robin af en toe heel dwangmatig zijn staart aan; een paar jaar geleden heeft hij daardoor een deel van zijn staart moeten missen. 

Siep

Siep

Siep is geboren in 2007. Toen hij zeven maanden oud was, kwam hij bij de opvang terecht, omdat hij niet goed was gesocialiseerd. Gelukkig konden we snel een nieuw thuis voor hem vinden. Siep bleek echter erg moeilijk in de omgang met mensen. Aanvankelijk was hij alleen schuw, maar de problemen werden steeds erger: Siep ging sproeien, plassen, was niet langer handtam en ging door het lint als je hem wilde aaien. Toen hij drie jaar was, besloten zijn vorige eigenaren met pijn in het hart hem terug te brengen naar de opvang. Vanwege Sieps socialisatieproblemen werd hij in het Sponsorplan opgenomen en sindsdien proberen we hem het vertrouwen in de mensheid terug te geven. Hoewel het heel langzaam gaat, boekt Siep vooruitgang. Hij plast netjes in zijn bak, eet goed en wil sinds het voorjaar van 2015 zelfs loslopen: een enorme doorbraak!

Sambal

Sambal

Sambal, afgekort Sam, is geboren in oktober 2006 en lijdt net als Poenink aan een pancreatitis. Als gevolg daarvan heeft hij ook diabetes. Hij krijgt tweemaal per dag een insuline-injectie en speciaal dieetvoer. Zijn bloedsuikerwaarden wisselen echter zo sterk, dat we hem heel goed in de gaten moeten houden en soms per injectie moeten bekijken hoeveel insuline hij nodig heeft. Omdat Sambal zo’n intensieve verzorging nodig heeft, is hij in ons adoptieplan opgenomen. Sambal is een kater met pit! Als hij losloopt met andere katten tegelijk, kan hij ineens flink uithalen als hem iets niet zint. En als hij iets niet wil, kun je ook maar beter uit de buurt blijven!

 

Goed om te weten …

Onze sponsorkatten wonen in de opvang van Kattenzorg en in principe blijven ze daar de rest van hun leven. Heel soms gebeurt het echter dat we toch een geschikt huis vinden, zodat we een sponsorkat een nieuw mandje kunnen geven. Die beslissing vereist een zorgvuldige afweging, die door de opvang wordt gemaakt in overleg met het bestuur van Kattenzorg. Mocht uw sponsorkat een nieuw mandje krijgen, dan stellen we u daarvan uiteraard op de hoogte. 

In memoriam - Spu

In memoriam - Spu

Een mooie driekleurige dame was Spu. Ze zat al een poosje in onze opvang want het bleek erg moeilijk om voor haar een nieuw huis te vinden. Spu was namelijk dement, waardoor ze heel veel herrie maakte. Niet alleen overdag, maar vooral ook ’s nachts. Die luidruchtigheid is een kenmerk van dementie bij katten. Spu zelf had het allemaal niet meer zo in de gaten: ze sliep veel en was blij met alle knuffels en aandacht die ze bij ons kreeg. Maar gezien haar mentale toestand was besloten haar op te nemen in het Sponsorplan en niet langer naar een nieuw huis te zoeken.

Een droevig bericht: de dierenarts constateerde hele hoge nierwaarden, een echo wees uit dat spoelen aan het infuus mogelijk nog zou kunnen helpen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar toen bleek dat ze niet meer beter zou worden. Om haar verder lijden te besparen is ze op 19 mei 2020 ingeslapen. Ze is 20 geworden. Dat had niemand gedacht toen de in oktober 2017 naar de opvang kwam. En nog steeds, zelfs tot het laatst, zag je niet dat ze al zo oud was. Het was een lieve, stoere, eigenwijze poes. Dag lieve Spu.

 

In memoriam - Whoopy

In memoriam - Whoopy

Een verdrietige dag, 28 januari. Toen is namelijk Whoopy overleden, een van de eerste katten die in ons Sponsorplan werd opgenomen. Heel zachtjes is ze weggegleden, precies zoals Whoopy zelf was. Nooit op de voorgrond, schuw en verlegen, maar na jaren in de opvang toch zó ver dat ze vrij durfde rond te lopen en op schoot kwam zitten. Whoopy is 12,5 jaar geworden en dat is gezien haar voorgeschiedenis (veel inteelt) een leeftijd om trots op te zijn. Ze is in haar eigen, vertrouwde iglo-mandje gecremeerd.

DAG LIEVE WHOOPY, WE MISSEN JE

 

 

In memoriam - Lonzie

In memoriam - Lonzie

Op 19 oktober 2017 hebben we Lonzie moeten laten inslapen. Deze vrolijke, lieve kater woonde al jaren in onze opvang vanwege diabetes, waarvoor hij iedere dag op vaste tijden insuline toegediend moest krijgen. In de zomer van 2016 onderging Lonzie een zware buikoperatie. Daar herstelde hij weliswaar van, maar het was wel een aanslag op zijn conditie. In de zomer van 2017 ging Lonzie snel achteruit. Een leven lang diabetes eiste zijn tol. Hij leek iedere dag wat magerder te worden en bracht het grootste deel van de tijd slapend door. Tot het laatste moment probeerde hij nog van alle aandacht te genieten, maar op een gegeven moment ging het niet meer; Lons was simpelweg ‘op’.

Lonzie was de afgelopen jaren uitgegroeid tot ambassadeur van het Sponsorplan. Hij was de meest sociale sponsorkat, en wie de opvang van Kattenzorg bezocht, kon eigenlijk niet om hem heen. Vaak lag hij languit op het bureau in de ontvangstruimte, op zoek naar een ‘slachtoffer’ dat hem wilde aaien. Van dat aaien en knuffelen ging hij ontzettend kwijlen. De doos met tissues op het bureau was dan ook voornamelijk bedoeld om Lonzies kin schoon te vegen!

Lonzie is 14 jaar geworden; een mooie leeftijd voor een kat met diabetes. We missen hem enorm, maar we zijn blij dat we dankzij de hulp van zijn sponsoren zo lang voor hem hebben kunnen zorgen.

In memorium - Poenink

In memorium - Poenink

In de nacht van 22 op 23 november 2017 is sponsorkat Poenink overleden. Poenink leed aan een pancreatitis (ontstoken alvleesklier) en had als gevolg daarvan ook diabetes. Het ging de laatste tijd niet zo goed met hem. Sinds september waren Poeninks bloedsuikerwaarden heel instabiel, waardoor hij zelfs (voor het eerst sinds hij bij ons was) een hypo kreeg. Sindsdien bleven zijn waarden schommelen en reageerde hij extreem heftig op de insuline, waardoor het moeilijk was om hem ‘stabiel’ te krijgen. Zijn pancreatitis speelde duidelijk weer op, en daardoor had hij ook een slechte eetlust.

We hadden goede hoop dat Poenink zelf over deze dip heen zou komen; bij een pancreatitis is de enige remedie een kat zoveel mogelijk rust te geven. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Dat het niet goed ging, was duidelijk, maar dat hij zo plotseling zou overlijden, had niemand verwacht en het was voor zijn vaste verzorgers dan ook behoorlijk schrikken.

Het overlijden van Poenink is een enorm gemis. Hij was een echte lieverd en een ‘vast gezicht’ van ons Sponsorplan, waar hij jarenlang deel van uitmaakte. Poenink is 15 jaar oud geworden. We hadden hem graag nog een tijd bij ons gehouden, maar troosten ons met de gedachte dat hij ondanks zijn ziektebeeld zo’n mooie leeftijd heeft bereikt.

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Zie voor de actuele openingstijden van de winkel de homepage.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

 

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag