• Word nu lid!
    Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.
  • Word nu lid!
    Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.
  • Word nu lid!
    Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.

huiskater Bert

"Heb je even, Bertje?" vroeg mijn vrouw. "Ik ga het bed opmaken en daarbij moet je komen helpen. Je bent nu immers een huiskater." Het was voor het eerst dat ik zoiets hoorde. Helpen met het bed, ik? 

Maar ja, al begreep ik het niet, toch ging ik mee naar boven. Ik was gewoon nieuwsgierig. Ze gooide de dekbedden eraf en ging op het hoeslaken liggen. Toen klopte ze even naast zich en ik sprong meteen op bed. Het zag er anders uit. En ook een beetje griezelig, eigenlijk. Dat het bed zo groot was, wist ik niet eens. 

"Wat fijn dat je er bent," zei ze."Toe maar." Ik wist niet wat ik moest doen. Toen ben ik rondjes gaan lopen over het matras. En daarna liep ik van de ene kant naar de andere. Ze keek en zei niks. Is het dan goed of moet het anders? Dus liep ik gewoon maar door. Ja, iets moest er toch gebeuren, dacht ik.

Nou, en even later ben ik weer gaan liggen. Lekker met pauze, maar toen begon zij opeens aan het laken te trekken, dat moest van het matras af zei ze. Ze had alle hoeken losgemaakt en het hele laken lag verfrommeld om me heen. Ik dacht bij mezelf, blijven waar je bent Bert. Dan hou je het overzicht. 

En wat gebeurt er, ze komt naast me liggen en begint me te aaien. Van dat hele zachte dat ik zo fijn vind en ze praatte er ook bij. Ze zei dat ik het zo goed had gedaan voor een eerste keer. De rest weet ik niet meer omdat ik door het aaien in slaap ben gevallen. Daarna gingen we naar beneden omdat het tijd was voor het eten.

Ja, het is een gek verhaal, dat huishouden. Die hele avond heb ik erover nagedacht. Wat de verwachtingen hier precies zijn. En dat er toch weinig aan mij wordt uitgelegd. 

Ik heb alleen complimenten gekregen en waarvoor nou eigenlijk? Mijn vrouw zei zelfs dat het met mij erbij niet echt sneller ging maar dat het wel gezelliger was. Ik vond het prima. Dan ga ik de volgende keer wel weer meehelpen met het bed. Als het zo eenvoudig is. 

groetjes van

Bertje

PS Mijn Facebook is Huiskater Bert

En er staan ook filmpjes van mij op!!

Videoserie ter ere van het 60-jarig bestaan van de Vereniging Kattenzorg Den Haag

Deze Videoserie is ter ere van het 60-jarig bestaan van de Vereniging Kattenzorg Den Haag, met zo'n 4.000 leden de grootste kattenwelzijnsvereniging van Nederland. Ongeveer 400 vrijwilligers zetten zich in voor het welzijn van katten in de regio Haaglanden. Over wat zij allemaal doen gaat deze serie.

Openingstijden winkel/Informatiecentrum

maandag         12.00-16.00 uur
dinsdag            12.00-16.00 uur
donderdag     12.00-16.00 uur
zaterdag           12.00-16.00 uur
 
woensdag 12.00-16.00 uur (uitsluitend inbreng goederen en huren vangkooien)
 
tel. 070-3627857 (alleen tijdens openingstijden) 

De vraag van december...

Nieuwste artikelen in de webshop

Kat zoekt huis

Arie

Arie

 

GERESERVEERD

poes, zwart met wit, geboren 29-6-2017 – Ze zoekt een huis waar ze naar buiten kan. Zolang ze zelf kan bepalen wat ze wanneer doet, komt ze regelmatig om een knuffel of wat aandacht vragen. Maar Arie heeft een heel duidelijke eigen wil. Ze is dus geen poes voor beginners en kan ook niet in een huishouden met kinderen worden geplaatst. Voor wie al wat kattenervaring heeft, is Arie echter een hele lieve en speelse kat. Ze is bovendien slim, doet graag puzzels, luistert goed en ontdekt graag nieuwe dingen. Voor mensen die een kat willen trainen, bijvoorbeeld met een clicker, is Arie dan ook de ideale kat. Ze is altijd blij wanneer je thuiskomt, zelfs al ben je maar vijf minuten weggeweest, en is totaal niet eenkennig. Bezoek wordt nieuwsgierig besnuffeld en krijgt een likje ter begroeting. Als je muziek opzet, komt ze gezellig bij je zitten om te luisteren. Wie biedt Arie de gelegenheid om op ontdekkingsreis te gaan?

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Zie voor de actuele openingstijden van de winkel de homepage.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

 

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag
google maps module for joomla 3