• Word nu lid!
  Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.
 • Word nu lid!
  Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.
 • Word nu lid!
  Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.

huiskater Bert

"Heb je even, Bertje?" vroeg mijn vrouw. "Ik ga het bed opmaken en daarbij moet je komen helpen. Je bent nu immers een huiskater." Het was voor het eerst dat ik zoiets hoorde. Helpen met het bed, ik? 

Maar ja, al begreep ik het niet, toch ging ik mee naar boven. Ik was gewoon nieuwsgierig. Ze gooide de dekbedden eraf en ging op het hoeslaken liggen. Toen klopte ze even naast zich en ik sprong meteen op bed. Het zag er anders uit. En ook een beetje griezelig, eigenlijk. Dat het bed zo groot was, wist ik niet eens. 

"Wat fijn dat je er bent," zei ze."Toe maar." Ik wist niet wat ik moest doen. Toen ben ik rondjes gaan lopen over het matras. En daarna liep ik van de ene kant naar de andere. Ze keek en zei niks. Is het dan goed of moet het anders? Dus liep ik gewoon maar door. Ja, iets moest er toch gebeuren, dacht ik.

Nou, en even later ben ik weer gaan liggen. Lekker met pauze, maar toen begon zij opeens aan het laken te trekken, dat moest van het matras af zei ze. Ze had alle hoeken losgemaakt en het hele laken lag verfrommeld om me heen. Ik dacht bij mezelf, blijven waar je bent Bert. Dan hou je het overzicht. 

En wat gebeurt er, ze komt naast me liggen en begint me te aaien. Van dat hele zachte dat ik zo fijn vind en ze praatte er ook bij. Ze zei dat ik het zo goed had gedaan voor een eerste keer. De rest weet ik niet meer omdat ik door het aaien in slaap ben gevallen. Daarna gingen we naar beneden omdat het tijd was voor het eten.

Ja, het is een gek verhaal, dat huishouden. Die hele avond heb ik erover nagedacht. Wat de verwachtingen hier precies zijn. En dat er toch weinig aan mij wordt uitgelegd. 

Ik heb alleen complimenten gekregen en waarvoor nou eigenlijk? Mijn vrouw zei zelfs dat het met mij erbij niet echt sneller ging maar dat het wel gezelliger was. Ik vond het prima. Dan ga ik de volgende keer wel weer meehelpen met het bed. Als het zo eenvoudig is. 

groetjes van

Bertje

PS Mijn Facebook is Huiskater Bert

En er staan ook filmpjes van mij op!!

De vraag van december...

Nieuwste artikelen in de webshop

Kat zoekt huis

‘Hailey’ en haar vriendinnetje ‘Nora’

‘Hailey’ en haar vriendinnetje ‘Nora’

GEPLAATST

‘Hailey’, zwart-witte poes van 8 jaar (geb. 5-5-2011), en haar vriendinnetje ‘Nora’, zwart met een wit befje, van 11 jaar (geb. 1-1-2008),

zoeken samen een nieuw thuis. Deze twee doen alles samen. Waar de een gaat is de ander, ze slapen ook het liefst samen in een mandje. Hailey staat meestal meteen vooraan maar Nora wil ook heel graag aandacht en is de liefste poes die je je kan wensen. Nora heeft wat meer tijd nodig om te wennen aan nieuwe dingen maar samen met Hailey komt ze er wel. Deze twee dametjes vinden het prima om binnen te leven, een tuin is niet noodzakelijk een balkon om af en toe te zonnebaden is genoeg. Omdat Nora een speciaal dieet krijgt eet Hailey dat gezellig mee.

Kraampjes

 • do, 12 dec 2019, 11:00 - 15:00
  Johanneshuis, Van Ommerenpark 200, Wassenaar.
 • wo, 18 dec 2019, 10:30 - 16:00
  Bosch en Duin, Scheveningseweg 76, Den Haag.

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag
google maps module for joomla 3