• Word nu lid!
    Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.
  • Word nu lid!
    Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.
  • Word nu lid!
    Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.

Helpen in huis

huiskater Bert

"Heb je even, Bertje?" vroeg mijn vrouw. "Ik ga het bed opmaken en daarbij moet je komen helpen. Je bent nu immers een huiskater." Het was voor het eerst dat ik zoiets hoorde. Helpen met het bed, ik? 

Maar ja, al begreep ik het niet, toch ging ik mee naar boven. Ik was gewoon nieuwsgierig. Ze gooide de dekbedden eraf en ging op het hoeslaken liggen. Toen klopte ze even naast zich en ik sprong meteen op bed. Het zag er anders uit. En ook een beetje griezelig, eigenlijk. Dat het bed zo groot was, wist ik niet eens. 

"Wat fijn dat je er bent," zei ze."Toe maar." Ik wist niet wat ik moest doen. Toen ben ik rondjes gaan lopen over het matras. En daarna liep ik van de ene kant naar de andere. Ze keek en zei niks. Is het dan goed of moet het anders? Dus liep ik gewoon maar door. Ja, iets moest er toch gebeuren, dacht ik.

Nou, en even later ben ik weer gaan liggen. Lekker met pauze, maar toen begon zij opeens aan het laken te trekken, dat moest van het matras af zei ze. Ze had alle hoeken losgemaakt en het hele laken lag verfrommeld om me heen. Ik dacht bij mezelf, blijven waar je bent Bert. Dan hou je het overzicht. 

En wat gebeurt er, ze komt naast me liggen en begint me te aaien. Van dat hele zachte dat ik zo fijn vind en ze praatte er ook bij. Ze zei dat ik het zo goed had gedaan voor een eerste keer. De rest weet ik niet meer omdat ik door het aaien in slaap ben gevallen. Daarna gingen we naar beneden omdat het tijd was voor het eten.

Ja, het is een gek verhaal, dat huishouden. Die hele avond heb ik erover nagedacht. Wat de verwachtingen hier precies zijn. En dat er toch weinig aan mij wordt uitgelegd. 

Ik heb alleen complimenten gekregen en waarvoor nou eigenlijk? Mijn vrouw zei zelfs dat het met mij erbij niet echt sneller ging maar dat het wel gezelliger was. Ik vond het prima. Dan ga ik de volgende keer wel weer meehelpen met het bed. Als het zo eenvoudig is. 

groetjes van

Bertje

PS Mijn Facebook is Huiskater Bert

En er staan ook filmpjes van mij op!!

De vraag van maart...

Nieuwste artikelen in de webshop

Kat zoekt huis

Moes en Felice

Moes en Felice

GEPLAATST

poes, zwart met wit, geb 15-8-2012,

Moes is lief, maar beetje op zichzelf ze komt wel regelmatig knuffelen. Ze zoekt een huis met mogelijkheid voor het halen van een frisse neus, een tuin mag maar hoeft niet want in haar vorige huis ging ze de tuin nooit uit, dus een balkon is voor haar ook goed. Moes vindt andere volwassen katten niet leuk maar haar kitten Felice mag alles. Graag willen we moeder en dochter dan ook samen plaatsen. Felice is geboren op 2-8-2018 en is zwart met wit.

Kraampjes

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Laatste Nieuws

pets-expert.nl

Speel mee voor Kattenzorg!

 

Elektronische nieuwsbrief

Wil je deze elektronische nieuwsbrieven ontvangen en van het laatste nieuws op de hoogte worden gehouden, dan kan je onderstaand je mailgegevens invoeren?
Ik ga akkoord met Privacy beleid
Ongeveer een keer in de drie maanden sturen we een elektronische nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes.
Facebook

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag
google maps module for joomla 3