huiskater Bert

Ja, ik weet het, soms klaag ik veel over wat ik niet kan, of nog niet. Maar eerlijk is eerlijk, er is steeds meer wat ik wel kan. En een van die dingen is samen opstaan. Dat doen we tegenwoordig.

Samen opstaan is dat je alletwee in bed ligt en dan ga je op hetzelfde moment naar beneden. Ik vind het best leuk. Mijn vrouw vindt het heel erg fijn, dat zegt ze. Maar ik vind het ook moeilijk soms. Want als ik 's nachts wakker word en samen wil opstaan, dan slaapt zij nog gewoon door. En soms ben ik 's morgens net lekker weggedoezeld en dan hoor ik in de verte haar stem over aan de dag beginnen.  Dus hoe doe je dat dan.

In het begin was het lastig.

De afgelopen weken hebben we alletwee iets geleerd. Toen veranderde er wat.

Mijn vrouw heeft geleerd om even wakker te zijn als ik kom miauwen of ze samen wil opstaan en het is nacht. Ze slaapt weer door. Dat zie ik natuurlijk. Eerst lag ze dan  tegen me te fluisteren van O Bertje ik kan niet meer slapen.

En ik heb een trucje geleerd. Het gaat zo.

's Morgens ben ik altijd als eerste wakker. Lekker vroeg. Ik heb meteen zin in van alles, maar ja, zij ligt nog te slapen. Dan ga ik er toch uit en ik ga in de vensterbank op de overloop liggen. Dan kan ik van alles zien want de mensen in de huizen achter staan ook vroeg op. Soms doezel ik weg, als de zon op me schijnt. Maar ik hou altijd een oortje open voor geluiden uit de slaapkamer.

Hoor ik die, dan ben ik in een seconde uit de vensterbank, loop meteen door naar de slaapkamer en spring op bed, precies op mijn eigen dekbed. Mijn vrouw begint meteen met aaien. Niks mis mee!! Ze gaat zachtjes tegen me praten. Nou, binnen de kortste keren lig ik lekker met de pootjes gestrekt en ik laat me kroelen, dus val ik vanzelf in slaap.  Gewoon een na-slaapje. Zoiets duurt kort.

Als ik weer wakker ben, vindt mijn vrouw het tijd om op te staan. Ik ook. Nog even de nagels bijscherpen op de plank, een paar keer rekken aan de krabpaal en dan kunnen we wat mij betreft naar beneden. Samen opstaan, eigenlijk is het heel eenvoudig.

groetjes van

Bertje

PS Komt u er ook bij op mijjn Facebook? Is gezellig!! U vindt mij onder mijn naam en dat is Huiskater Bert

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag