huiskater Bert

's Nachts heb ik het huis voor mezelf. Mijn vrouw slaapt. En ik doe waar ik zin in heb. Rennen. Naar buiten kijken. Lekker door-eten van de brokjes. Afgelopen nacht zag ik opeens dat er nog maar  vier brokjes op mijn bordje lagen. Wat raar was dat. Had ik dan zoveel gegeten?

Ik eet altijd hetzelfde, behalve wanneer het heel erg warm is. Dus dat u niet gaat roepen dat er iets mis is met mij en dat ik naar de dierenarts moet en wel meteen. Nee, hoor. Maar dat snap ik wel. Want ik werd ongerust toen ik nog maar vier brokjes had. Ik dacht, straks verhonger ik nog. Dat moet niet.

Dus wat doe je als huiskater? Precies. Meteen je melden. Dus ik rende de trap op en ging bij het bed staan te miauwen, zo hard mogelijk. Alarm!! Vier brokjes!! Huiskater in de problemen!!

Mijn vrouw werd snel wakker. Ze wapperde met haar hand. Ik kwam dichterbij en gaf haar hand een kopje. Ze zei: "Kom op bed liggen, Bertje, het is nog zo vroeg." Dat was de bedoeling niet. "Miaaaaaaaaaw," deed ik terug. En zij: "Jaja." Daarna viel ze in slaap. Ik ben er toch maar naast gaan liggen en toen ben ik in slaap gevallen, ondanks de situatie beneden.

's Morgens keek mijn vrouw naar de vier brokjes en ze zei iets van dat het zo weinig was. Ik miauwde kort van zei ik al vannacht. Meteen kreeg ik er brokjes bij en ik weer eten.

Ik bleef eten. Ik had zo'n trek, veel meer dan anders. Het is net of er iets van binnen was dat zei: eten, je moet eten, het is belangrijk. Dus ik zette dat op mijn Facebookpagina. 

En wat denkt u, mijn vrienden waren ook aan het eten. Het is dus in verband met de wintervacht. Die moet kunnen groeien.  Ook als je huiskater bent, gaat dat gewoon door. Ik moet wel eten!! Brokjes en van alles. En als u nog wat snacks over hebt, vooral met kip, dan wil ik die best opeten. Help Bertje de winter door!!

groetjes van

Bertje

PS Wil u naar Facebookpagina? Klik dan hier!!

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel Corona

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Vanaf 1 juli gaat de winkel weer wat vaker open:
Maandag 12.00 – 16.00 uur
Dinsdag    12.00 – 16.00 uur
Woensdag op afspraak geopend (email:
winkelkattenzorg@gmail.com)
Donderdag 12.00 – 16.00 uur
Vrijdag gesloten
zaterdag open op 4, 18, en 25 juli van 12.00 – 16.00 uur 

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag