Afdrukken

 

Kees en Simpel brengen leven in de brouwerij

Het is nu een jaar geleden dat Kees en Simpel bij ons zijn komen wonen en we zouden niet meer zonder ze willen. Nadat onze vorige kat Sproe was overleden was het maar een verdrietige lege boel. Kees en Simpel hebben behoorlijk wat leven in de brouwerij gebracht. Opvallend is dat twee katten beduidend meer plannen hebben dan één kat alleen. Kees en Simpel maken wilde achtervolgingen door het hele huis en zorgen ook voor aandoenlijke taferelen door elkaar schoon te likken en tegen elkaar aan liggend te slapen. Graag komen ze met z’n tweeën ons halen om te spelen, helaas krijgen ze dat af en toe om vier uur ’s nachts in hun bol wanneer wij liggen te slapen.

{slimbox images/stories/katvindtmand/Kees.jpg, images/stories/katvindtmand/Kees_small.jpg}

Het is opvallend hoe verschillend katten kunnen zijn. Kees is ontzettend speels, kan niet stil zitten en is wat nerveus. Simpel is rustig, slaapt veel (zoals de meeste katten) en is nergens bang voor.

In het afgelopen jaar hebben we ook hun vreemde gewoonten leren kennen. Kees apporteert papieren proppen, gaat er met sokken vandoor en doet alles voor kaas, ook Gorgonzola. Simpel beukt zich met geweld de klerenkast in om heerlijk in onze schone kleren te gaan liggen, wordt gehypnotiseerd door alles wat sprieterig is en blijkt gek op sperziebonen te zijn.

 

We hebben het hier met z’n viertjes prima naar ons zin. Dank jullie wel Kattenzorg! Ook raadt ik iedereen aan die een kat in huis wil nemen ook te denken aan een volwassen kat. Het is ontzettend leuk om die eigen, al gevormde karakters te leren kennen en te zien hoe zij met hun gewoonten zich een plek eigen maken in jouw huis.

 

Heel veel liefs,

De nieuwe baasjes van Kees & Simpel

 

(november 2009)