Afdrukken

Kittens zijn heel vertederend, maar helaas wordt er niet altijd een goed tehuis voor ze gevonden. Kattenzorg promoot daarom al vele jaren het laten steriliseren of castreren van katten. Hiermee willen we bereiken dat een kattenoverschot zoveel mogelijk wordt voorkomen. Bovendien kan door middel van onze actie ook het zwerfkattenprobleem worden ingedamd.

Leden van Kattenzorg, die de jaarbijdrage 2021 hebben betaald, en hun kat(ten) willen laten steriliseren of castreren, kunnen daarvoor een tegemoetkoming in de kosten krijgen. Er geldt een maximum van tien katten per huishouden.

In 2021 zijn de tegemoetkomingen 45 euro voor een sterilisatie en 25 euro voor een castratie. 

De tegemoetkoming is evenwel nooit hoger dan de kosten die de dierenarts berekent.

Voor het tegelijkertijd met de sterilisatie of castratie laten chippen wordt in 2021 een tegemoetkoming van 10 euro gegeven.

Leden van Kattenzorg, waar ook in Nederland of daarbuiten, kunnen hun kat(ten) voorafgaand aan de operatie, gedurende heel 2021 aanmelden bij het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ze krijgen dan een code die op de rekening van de dierenarts moet worden geschreven.

Die dierenarts mag men zelf kiezen. Op de rekening van de dierenarts moet naast de code ook het bankrekeningnummer worden geschreven waarop de penningmeester de tegemoetkoming kan overmaken. De rekening moet vervolgens naar Kattenzorg worden opgestuurd, waar de aanmelding wordt gecontroleerd. Daarna wordt de tegemoetkoming overgemaakt.

We hopen met onze Sterilisatieactie in 2021 weer een groot aantal katteneigenaren een steuntje in de rug te geven bij het laten helpen en chippen van hun kat.