huiskater Bert

Volgens mij is de zon voor iedereen fijn maar voor katten superfijn. Voor mij wel en helemaal nou ik nog een wintervacht heb. 

Daar wil ik wat over zeggen.

Wintervacht


Ik ben wel aan het verharen maar ik heb nog lekker veel vacht. Van dat dikke. Ook op mijn rug al gaat daar het meeste haar uit dat komt door het aaien. Ik wil het haar vasthouden maar ik kan het aaien niet missen. Daar kom je niet uit als binnenkater. Op mijn buik zit ook veel vacht, lekker veel maar ja... ik wil buikkriebels en dan gaan de haren er toch uit. Dus vandaag heb ik meer vacht dan morgen. Zo is het. Dus moet ik vandaag extra superlang in de zon. 


Broeien


In de zon ga ik broeien. Zo noemt mijn vrouw het. Dat ik op het tapijt of in de vensterbank lig en blijf liggen en steeds warmer word tot ik helemaal broei. Vind ik lekker.  Dat je helemaal slap wordt in je lichaam en ook heel erg warm. Ik hou van broeien. Daarna kan ik heel goed slapen. Vooral als ik dan een snack krijg en knuffels erna.


Straat


Soms kijk ik tijdens het broeien naar de straat. Dan zie je rare dingen. Er zijn mensen met winterjassen aan en met zomerkleren aan. Zij moeten dus ook wennen aan dat het lente is. Een winterjas is voor mensen wat voor mij een wintervacht is.  Die hou je aan zolang je kunt, want dan heb je het extra warm.

Dus daarom hoop ik nou elke dag dat de zon schijnt en flink ook. Dan kan ik er meteen in. Elke dag verlies ik haren uit mijn vacht. Straks heb ik een zomervacht en die is veel te dun voor de lente als je een kater bent die van broeien houdt. Dat is nou mijn probleem.

groetjes van

Bertje

PS kent u mijn Facebookpagina? Die is heel leuk: klik hier en kijk

 

 

Kraampjes

  • do, 20 juni 2019, 10:00 - 16:00
    Johanneshuis

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag