Van elkaar leren

huiskater Bert

Afgelopen zaterdag hoorde ik een geluid in de straat. Een moeilijk geluid. Ik wist meteen wat het was. De glazenwasser. Dus ik keek naar mijn vrouw.

Zij keek naar mij. We vonden het alletwee moeilijk. Hij komt elke maand en het is gewoon niet leuk. Die geluiden. Borstels tegen het raam. Het duurt veel te lang. En ik wil dat het weg gaat. Dus het is iets dat ik zeg, waarom moet dat.

Als er iets moeilijks is, weet ik dat samenzijn kan helpen. Het is dan nog steeds moeilijk maar anders.

Bij dat geluid bleef ik op de bank maar ik moest de hele tijd naar het raam kijken, dat kwam door de spanning. Mijn vrouw kwam bij me zitten, voor de bank. Dus dichtbij maar ze raakte me niet aan wegens die spanning dus. Ik voelde dat ze er was. Het maakte toch verschil.
Toen het geluid van de glazenwasser weg was, kreeg ik een zachte knuffel. Toen voelde ik dat ene belangrijke weer: dat je samen bent. Dat had ik keihard nodig.

Bij mij thuis is het zo dat ik van mijn vrouw dingen leer en zij van mij. Want zij vindt pauze nemen heel erg moeilijk. Dat kan ik weer heel goed. En ik voel het gewoon wanneer het voor haar tijd is. Dan loop ik naar haar werktafel en als ik er ben, begin ik te miauwen. Mewwww!! Net zo lang tot ze het snapt.
Ze moet met pauze.

Als ze dan eenmaal naast me op de bank ligt, is ze dankbaar. "Ja Bertje, je hebt gelijk," hoor ik dan. Weet ik. Meestal valt ze in slaap, nog voor mij, nou kunt u nagaan hoeveel gelijk ik had!!

Dus dat is ook belangrijk van samenzijn. Dat je van elkaar iets leert, wat het dan ook is. Iedereen heeft eigen moeilijkheden of het nou een glazenwasser is of pauze nemen of weer wat anders. Maar dan moet je wel naar elkaar luisteren, en elkaar serieus nemen. Bij mij thuis doen we dat en hopelijk bij u thuis ook.

groetjes van Bertje

PS Heeft u mijn gratis eboek al? Het gaat over hoe je zelfvertrouwen krijgt. U kunt het hier aanvragen: www.huiskaterbert.nl

Kraampjes

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Elektronische nieuwsbrief

Wil je deze elektronische nieuwsbrieven ontvangen en van het laatste nieuws op de hoogte worden gehouden, dan kan je onderstaand je mailgegevens invoeren?
Ik ga akkoord met Privacy beleid
Ongeveer een keer in de drie maanden sturen we een elektronische nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes.
Facebook

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag