huiskater Bert

Ik ben serieus waar een kalme kater, als ik snap wat er gebeurt, dan vind ik alles best. Mijn vrouw zegt dat ik rielekst ben. Ik slaap overal en ik doe mijn nagels overal, dat vindt mijn vrouw ook goed. En toch ging het pas mis.

Vast

Er gebeurde iets dat ik nog nooit had meegemaakt. Normaal doe ik mijn nagels aan de krabpaal of aan de plank maar soms wil ik even wat anders. Ik stond die keer bij de werktafel van mijn vrouw en ze werkte gewoon door, en ik was net wakker dus wat doe je dan. Ja precies. Je uitrekken. En even wat gezelligs voor jezelf doen, dus ik zette mijn nagels in de stoel van mijn vrouw en meteen zat ik met mijn rechterpoot vast.

Moeilijk
Meewww, deed ik meteen. Ze keek. "Zit je vast?" vroeg ze.
Ik begon met mijn poot te rukken om los te komen maar het lukte niet. Rukken en trekken, ik hing helemaal over mijn linkerpoot heen en ik zat nog steeds vast. Het voelde moeilijk. Net of ik opgesloten was ergens in en daar voor altijd moest blijven, zo moeilijk.

Blazen
Mijn vrouw zei: "Je zit vast met je nagel, ik help je wel". Ze begon aan mijn poot te friemelen. Dat wilde ik geeneens. Ik rukte harder. Zij: "Bert, toe nou, laat me even." Ik rukte keihard. Zij: "Bertje!" Het was heel moeilijk. En ik weet niet waar het vandaag kwam maar diep van binnen kwam een gevoel op en toen moest ik blazen en op hetzelfde moment kwam mijn nagel uit de stoel en ik was vrij.

Aaien

We waren alletwee geschrokken van het blazen. Ik omdat het zo raar voelde van binnen en zij omdat ik haast nooit blaas of iets van die dingen. Dus toen zijn we heel lang gaan aaien om alletwee weer rustig te worden en dat lukte ook. Mijn vrouw zei dat blazen een normale reactie is voor een kat. Kan best. Ik hoop dat ik nooit meer kom vast te zitten.

groetjes van

Bertje

PS Wilt u ook mijn Facebookvriend worden? Dat vind ik fijn!! klik en kijk hier

 

Kraampjes

  • do, 20 juni 2019, 10:00 - 16:00
    Johanneshuis

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag