huiskater Bert

Moet je vrouw zeggen als ze het huis uit gaat? Dat weet ik niet zeker.  Laatst ging mijn vrouw zomaar weg en toen voelde ik me eenzaam. Dus ik vertelde dat op Feesboek.

Bijna iedereen vond dat je vrouw of je mensen moeten zeggen wanneer ze weg gaan en ook wanneer ze terug zijn.

Wachten

Het ging zo. Ik lag gewoon op mijn bankkussen te slapen toen ik opeens de voordeur hoorde. Daar werd ik wakker van. Wat het betekende snapte ik meteen: mijn vrouw was weg. En toen was ik helemaal alleen in huis en ik voelde me eenzaam. Zou ze ooit nog terugkomen? Hoe kwam ik aan brokjes als ze op waren? Kwam er ooit nog iemand die me wilde aaien?

Een hele lange tijd later hoorde ik weer de voordeur. Ik werd er weer wakker van. Dus toch! Ze was terug!! Ze kwam de huiskamer in en ik begon haar benen heek erg veel kopjes te geven. "Bertje, " zei ze, "wat is dat nou, ik ben nog geen twee uur boodschappen wezen doen."

Uitkijken

De ene keer is het moeilijker dan de andere keer om alleen te zijn. Waarom dat zo is, weet ik niet. Soms zie ik dat ze weg gaat en dan vind ik er niks van. Soms ga ik in de vensterbank zitten om te kijken of ze al de straat in loopt en dan gaan we naar elkaar miauwen.  Als ze zegt dat ze weggaat, krijg ik soms moelijke gevoelens. Mijn katervriend Jip zegt dat ik verlatingsangst heb. Dat kan best.  Dus de oplossing is dat mijn vrouw altijd thuis blijft dan hoef ik ook niet bang te zijn dat ze me verlaat.

Oefenen

Thuis heb ik een gesprek over al die dingen gekregen. En ze zegt dat ze altijd bij me terug komt en dat het bij een mensenleven hoort om soms weg te gaan. Ik vind het toch moeilijk. Maar misschien kan ik ermee oefenen dat ik voel dat ze echt eerlijk waar altijd terug komt en dat we dan weer samen zijn.

groetjes van

Bertje

PS Wilt u ook mijn Facebookvriend worden? Hier ben ik: huiskaterBert

 

 

Kraampjes

  • do, 20 juni 2019, 10:00 - 16:00
    Johanneshuis

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag